Boeken

cover Dochter van mijn vader webDochter van mijn vader, een verlies gevende affaire

De spanning in dit boek doet denken aan ‘Knielen op een bed violen’. In plaats van religieus fanatisme zien we hier een onversneden geloof in geld, een ongebreideld verlangen naar meer en de ultieme consequenties daarvan voor het gezin.
Jikke de Ruiter

Meer info

 

Aandacht: bron van interactie van Marianne van Hoorn

In Aandacht: bron van verbinding onderzoekt de auteur hoe organiseren en aandacht  zich tot elkaar verhouden – dit vanuit de waarneming dat aandacht in organisaties gemakkelijk tussen wal en schip belandt. Dit boek geeft zowel op theoretische alsook op praktische e herkenbare wijze aan hoe dit soort processen werken en beïnvloed worden.

 

Aandacht in interactie van Margret van Paassen

Aandachtcover_webEen ongewoon boek over het spanningsveld tussen aandacht en organiseren.
Alhoewel deze twee werelden aanvullend en verrijkend kunnen zijn, delft aandacht in de dagelijkse praktijk vaak het onderspit. Wat maakt dat aandacht zo makkelijk van het organisatietoneel verdwijnt?

Waar organiseren zich richt op doelmatigheid en beheersbaarheid, laat aandacht onvoorspelbaarheid binnen en brengt zij processen tot leven. Waar instrumenten en structuren zorgen voor grip op organiseren, ontstaat er vanuit openhartige aandacht verbinding, zingeving en een vitale organisatie. Pas als we dit spanningsveld toelaten en een ‘midden’ leren houden, kunnen we deze verschillen productief maken. Aandacht als poort naar vernieuwing!